Vicotee, et norsk selskap som er lokalisert i Drammen, utvikler trådløse sensorer som kan bygges sammen med ulike kommunikasjonsstandarder (bl.a. WLAN, Sigifox, NB-IoT, Dust). Systemet består av trådløse noder, gateway’er, skytjenester og web-basert rapporteringsverktøy som kan leveres som en frittstående pakke eller integreres i tredjepartsløsninger. Nodene er utviklet for at batteriene skal vare i 10 år. Disse standardnodene støtter de fleste sensorprotokoller, rett ut av boksen.

 

Produktene retter seg blant annet mot kommuner og deres «Smart City» satsing. Drammen er en by som har jobbet en stund med dette og har som ambisjon å bli verdens smarteste by. Systemene har vært testet i felt i en periode og er nå salgsklare. Vicotee´s Aurora produkter distribueres globalt gjennom en distribusjonsavtale med Arrow.

Når Vicotee valgte Norautron som samarbeidspartner, var det blant annet for å sikre at produktene blir produsert etter strenge kvalitetsstandarder, geografisk nærhet og muligheten for å levere prototyper raskt. Produksjon i Norge er ikke billigst, men «Made in Norway» skal gi kundene visshet om at produktene holder høy kvalitet og feilfritt over tid.